Airco service

De ramen blijven beslagen, de binnentemperatuur van uw auto koelt niet genoeg af. Er hangt een wat muffe geur in de auto, u krijgt een klam gevoel tijdens het rijden. Alles wijst erop dat de airco van uw auto aan een servicebeurt toe is. Tijdig onderhoud aan uw auto airco verhoogt het comfort en vergroot de veiligheid. En u vermijdt hoge reparatiekosten. Met de airco service is uw auto in no time weer fris!

Airco stinkt

Met onze uitgebreide airco service houdt u uw aircosysteem in topconditie en voorkomt u vieze luchtjes. Van diagnose, tot verversen van het koudemiddel, tot een complete airco reiniging. Zo krijgen muffe geurtjes en klamheid geen kans.

Beslagen ramen auto

Wanneer ’s nachts de temperaturen dalen, kan dit er voor zorgen dat u een beslagen autoruit heeft wanneer u ’s ochtends weg wilt rijden. Uw airco zorgt er dan voor dat u snel weer goed zicht heeft. Wanneer uw airco niet goed onderhouden is, kan deze minder goed werken en duurt het langer voor uw ruiten ontwasemd zijn. Door regelmatig een airco service uit te laten voeren, voorkomt u dat u langer moet wachten.

Airco wordt niet koud

In de zomer wilt u graag het hoofd koel houden. Het is dan van belang dat uw airco goed schoon is en dat er voldoende koudemiddel in zit, anders wordt uw airco niet goed koud en koelt deze niet zoals zou moeten.

Airco vullen

Het koudemiddel in uw aircosysteem zorgt ervoor dat u het hoofd koel houdt. Dit middel kan door verschillende oorzaken weglekken of verdampen. Uw airco bijvullen kan dan een oplossing zijn, maar het is verstandig om deze meteen na te laten kijken om er zeker van te zijn dat er niet ergens in het systeem een lekkage zit.

Wat is de frequentie voor een airco service?

Om optimaal plezier te hebben van uw auto airco installatie, wordt aangeraden om het koudemiddel tenminste iedere vier jaar te laten verversen. Ons advies: laat uw airco voor de zekerheid jaarlijks controleren. Want niet alleen het koudemiddel is van invloed op de prestaties. In ieder airco systeem zetten zich gemakkelijk vuildeeltjes en micro-organismen als bacteriën en schimmels vast. Gevolg: onaangename geurtjes, minder goede temperatuurbeheersing en een ongezond klimaat in de auto. Met een jaarlijkse airco service voorkomt u dat.

Uit welke onderdelen bestaat onze airco service beurt?

Onze airco service begint met de airco diagnose. Deze geeft haarfijn aan welk onderhoud gewenst is. Soms volstaat een airco reiniging. Als uw airco systeem niet 100% functioneert, is een airco onderhoudsbeurt dé oplossing. Alle onderdelen van uw airco systeem worden gecontroleerd en schoongemaakt. Het koelmiddel wordt afgetapt en ververst. Daarna wordt de airco nogmaals volledig gecontroleerd. Vaak wordt deze airco controle- en onderhoudsbeurt gecombineerd met een airco fris.